Mi a biobor?
A terméskorlátozott szőlőkből, hagyományőrző kézműves módszerekkel, spontán erjesztéssel készülnek a boraink minimális, a bioban engedélyezett kén hozzáadásával. Fajélesztőt és derítőszereket nem alkalmazunk, hogy megőrizzük a fajtákra és a terroárra jellemző illat- és ízjegyeket, a bor egyedi karakterét. Az erjesztés saválló acél és műanyag úszófedeles tartályokban, míg az érlelés barrique és ászok hordókban történik. Az organikus szőlőművelés és a terméskorlátozás miatt kis mennyiségekkel dolgozunk, a területek nagyságától függően egyes tételekből csak 100, míg más fajtákból 300-600 darab kerül palackozásra.
A Biokontroll Hungária Kft. ellenőrei a szőlő termesztésétől a bor palackozásáig végig kísérik a folyamatot és érvényesítik a kifejezetten biobor előállítása során kidolgozott, a hatályos EU-előírásoknál jóval szigorúbb szabályokat. Csak megfelelő állapot esetén kapjuk meg a bio tanúsítványt. Ezen tanúsítvány hiányában nem beszélhetünk bio szőlőről, vagy borról.