Mitől "bio" a bio szőlő és a bio bor?

Az organikus gazdálkodásból származó szőlő termesztése során nem használunk szintetikus növényvédő szereket, műtrágyát, gyomirtót, egyéb mesterséges anyagokat. Azon szőlőtőkék, melyek korábban vegyszeres kezelésben részesültek 3 év alatt tisztulnak meg a káros anyagoktól. A fő cél a növény immunrendszerének megerősítése, a betegségekkel szembeni ellenállóképességének fokozása, melyet vitaminokkal, gondos zöldmunkával és mindennapi gondoskodással, odafigyeléssel érünk el.

A Biokontroll Hungária Kft. ellenőrei a szőlő termesztésétől a bor palackozásáig végig kísérik a folyamatot és érvényesítik a kifejezetten biobor előállítása során kidolgozott, a hatályos EU-előírásoknál jóval szigorúbb szabályokat. Csak megfelelő állapot esetén kapjuk meg a bio tanúsítványt. Ezen tanúsítvány hiányában nem beszélhetünk bio szőlőről, vagy borról.